Balzsamecetes sárgarépa

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ezt a köretet akkor érdemes készíteni, ha valami egész húst sütünk, például sült pulyka, csirke, stb. Készíthetjük fehérrépával kombinálva, fele-fele arányban.
Egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon egészséges!

Hozzávalók 4 főre:

  • 70-80 dkg sárgarépa
  • 4 ek barnacukor
  • 1 ek vaj
  • 3 ek balzsamecet

Elkészítés:

A répákat megtisztítjuk, kb, 4 cm-es hasábokra vágjuk. Félig megfőzzük egy kevés vízben, majd leszűrjük és áttesszük egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel. A vajat is hozzáadjuk. Kb. 10-15 percig 200 fokon puhára sütjük (de kissé maradjon roppanós).

Tipp:
Lehet készíteni bébi répával is és cukor helyett használhatunk mézet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük