Baileyses oreos sajttorta pohárkrém

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Baileys, mint likőr az én nagy kedvencem, így amikor ettem egy hasonló desszertet, azonnal ki kellett próbálnom és megalkottam a saját verziómat. Oreo keksszel együtt, amit szintén nagyon kedvelek, egy szuper pohárkrém született. Remélem ti is így fogjátok gondolni, ha megkóstoljátok!

Hozzávalók 4 főre:

Az első krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 8 cl Baileys

A második krémhez:

  • 4 cl Baileys
  • 3 ek porcukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 10 db oreo keksz

 

 

 

Elkészítés:

A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a 4 cl baileyst. Egy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat.
Egy másik tálba tesszük a hideg habtejszínt, amit habbá verünk.
(Egy keveset teszünk félre a habból a díszítéshez.) Közben hozzáadjuk a 4 cl baileyst, a porcukrot és a kakaóport.
A kekszet egy zacskóba tesszük és egy sodrófával nem túl morzsalékosra összezúzzuk. Ezután poharakba adagoljuk. A poharak aljába zúzott oreot teszünk, erre egy adag kakaós mascarponés krémet, majd a tejszínhabos krémet. Egy kevés kekszet szórunk még a tetejére és tejszínhabot, valamint oreo morzsával díszítjük. Hidegen, jól behűtve fogyasztjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük