A Baileys, mint likőr az én nagy kedvencem, így amikor ettem egy hasonló desszertet, azonnal ki kellett próbálnom és megalkottam a saját verziómat. Oreo keksszel együtt, amit szintén nagyon kedvelek, egy szuper pohárkrém született. Remélem ti is így fogjátok gondolni, ha megkóstoljátok!
Hozzávalók 4 főre:
Az első krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg holland kakaópor
- 8 cl Baileys
A második krémhez:
- 4 cl Baileys
- 3 ek porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 10 db oreo keksz
Elkészítés:
A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a 4 cl baileyst. Egy robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat.
Egy másik tálba tesszük a hideg habtejszínt, amit habbá verünk.
(Egy keveset teszünk félre a habból a díszítéshez.) Közben hozzáadjuk a 4 cl baileyst, a porcukrot és a kakaóport.
A kekszet egy zacskóba tesszük és egy sodrófával nem túl morzsalékosra összezúzzuk. Ezután poharakba adagoljuk. A poharak aljába zúzott oreot teszünk, erre egy adag kakaós mascarponés krémet, majd a tejszínhabos krémet. Egy kevés kekszet szórunk még a tetejére és tejszínhabot, valamint oreo morzsával díszítjük. Hidegen, jól behűtve fogyasztjuk.