Baconnel és mozzarellával töltött gombafejek

Print Friendly, PDF & Email

 


Gomba és mozzarella. Egyértelműen nem hizlaló kategória!

Na, de az a kis bacon nagyon jól passzol hozzá! Így már ugye nem igaz a kijelentésem :). Mégis azt hiszem, egy laza salátával még könnyű vacsora is lehet, én így tálaltam és ízlett mindenkinek.

Hozzávalók 2 főre:

  • 6 db nagyobb méretű csiperkegomba
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • só-, bors-, grillzöldség fűszerkeverék ízlés szerint
  • 2 ek olivaolaj

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, megpucoljuk, szárát eltávolítjuk. Forrásban levő vízbe  4-5 percig főzzük (a gomba méretétől függ). Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Ezután a gombafejeket ízesítjük sóval, borssal, grillzöldség fűszerkeverékkel ízlés szerint. Egy tepsibe sorakoztatjuk a gombákat. Mindegyik gomba belsejébe teszünk egy fél szelet bacont és erre egy karikára vágott mozzarella sajtot. Olivaolajjal meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd ha van, akkor további 5 percig grill fokozaton (értelem szerűen, ha nincs grill fokozat a sütőben, akkor kb. 10 percig sütjük összesen.) Tálaláskor tetszőleges zöldségekkel, salátával tálaljuk. Előételnek is megállja helyét, vagy akár reggelire, vacsorára ajánlom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük