Skip to content

Baconbe és sonkába tekert burgonya

Print Friendly, PDF & Email

 


Egy fárasztó nap után jól fog esni, főleg, ha nincsen kedved nagy főzéshez! 
Viszont egy mutatós finomság, ami laktató és tálalhatod bármilyen zöldséggel, vagy savanyúsággal.


Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db közepes méretű burgonya
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint



Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk és négybe vágjuk. Sós vízben félig megfőzzük. Nem kell, hogy teljesen puha legyen! Leszűrjük és még melegen átkenjük a vajjal. Ízesítjük sóval, borssal. Ezután a burgonyákat egy szelet sajtba, majd sonkába, azután pedig egy szelet baconbe csomagoljuk. Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk őket:

180 fokon sütjük 25-30 percig:

Én körülnéztem a hűtőmben és amit találtam zöldségeket, mind felhasználtam: rukkolával, paradicsommal és uborkával tálaltam a burgonyákat.

További reggelik – vacsorák

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük