Nekem ez az étel a nyári grillezés ízeit és színeit varázsolja elém. Mégis egyszerűen megoldható, kényelmesen a konyhánkban. Nem kell mereven ragaszkodni a recepthez, bátran kísérletezzünk a fűszerekkel. Sőt a zöldségekkel is: gombát, lilahagymát, sárgarépát és padlizsánt is szoktam néha hozzáadni. Nagyon szeretem, isteni finom!
Hozzávalók: (4 fő )
- kb. 70 dkg csirkemell filé
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db közepes méretű cukkini
- 30 dkg brokkoli
- 4 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb. 5 ek olívaolaj
- só, -bors ízlés szerint
- 1 tk chilipor
- 1 tk sültcsirke fűszersó
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet kockákra vágjuk. A cukkinit vastagabb karikákra, a kaliforniai paprikákat nagyobb kockákra vágjuk. Ha friss a brokkoli akkor rózsáira szedjük. A hagymát karikákra vágjuk. A húst és a zöldségeket egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az olívaolajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, a chiliporral, a fűszersóval és a pirospaprikával. Ezután meglocsoljuk vele a zöldségeket és a húst. Az egészet alaposan elkeverjük. Körülbelül egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Elosztjuk négy felé és négy csomagot készítünk. 1-1 adagot egy nagyobb darab alufóliába csomagoljuk. A csomagokat összezárjuk és egy tepsire sorakoztatjuk.
220 fokra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 40 percig. Óvatosan nyissuk ki a fóliát a forró gőz miatt!
Frissen tálaljuk.