Skip to content

Alufóliában sült zöldséges csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nekem ez az étel a nyári grillezés ízeit és színeit varázsolja elém. Mégis egyszerűen megoldható, kényelmesen a konyhánkban. Nem kell mereven ragaszkodni a recepthez, bátran kísérletezzünk a fűszerekkel. Sőt a zöldségekkel is: gombát, lilahagymát, sárgarépát és padlizsánt is szoktam néha hozzáadni. Nagyon szeretem, isteni finom!

 

 

Hozzávalók:  (4 fő )

  • kb. 70 dkg csirkemell filé
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 30 dkg brokkoli
  • 4 szál újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 ek olívaolaj
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk chilipor
  • 1 tk sültcsirke fűszersó
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított csirkemellet kockákra vágjuk. A cukkinit vastagabb karikákra, a kaliforniai paprikákat nagyobb kockákra vágjuk. Ha friss a brokkoli akkor rózsáira szedjük. A hagymát karikákra vágjuk. A húst és a zöldségeket egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Az olívaolajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, a chiliporral, a fűszersóval és a pirospaprikával. Ezután meglocsoljuk vele a zöldségeket és a húst. Az egészet alaposan elkeverjük. Körülbelül egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Elosztjuk négy felé és négy csomagot készítünk. 1-1 adagot egy nagyobb darab alufóliába csomagoljuk. A csomagokat összezárjuk és egy tepsire sorakoztatjuk.
220 fokra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 40 percig. Óvatosan nyissuk ki a fóliát a forró gőz miatt!
Frissen tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük