Egy kedvelt köretünk a krumplipüré, amely nem egy bonyolult étel. Ismert és népszerű fűszere a szerecsendió, amit legjobb, ha frissen reszelve adunk az ételhez. Ízesítését lehet még változatosabbá tenni. Például: Hagymás sajtos burgonyapüré, Baconös sajtos burgonyapüré
Hozzávalók 4 főre:
- 2 kg burgonya
- 2 db alma
- kb. 10 dkg vaj
- kb. 2 dl tejszín
- só-, bors-, őrölt szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit és almát hámozzuk meg, vágjuk őket kockára, majd annyi vízbe tegyük fel főni, hogy ellepje. Sózzuk meg ízlés szerint és főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és még melegen adjuk hozzá a vajat, majd krumplinyomóval alaposan áttörjük. Adjuk hozzá a tejszínt (annyit, amennyit a krumpli felvesz, de ne legyen túl folyós állagú). Végül sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.