Almaleves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ezt a közkedvelt gyümölcslevest a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná, a szegfűszeg és a fahéj, amely annyira passzol az alma édes-savanykás ízéhez. Talán nincs is olcsóbb és egyszerűbb leves, mint az almaleves. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.


Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 50 – 60 dkg alma
  • 1 db citrom leve
  • kb, 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer, vagy akár porcukor
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 2 púpozott ek étkezési keményítő
  • 1 csipet só

 

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni. 1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót, és az édesítőt, majd az almakockákat. 5 perc alatt megfőzzük. A tejfölt, a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük