Skip to content

Alma fánk

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Létezik az egyszerűnél is egyszerűbb?  Igen!  Ráadásul még finom is és nem kell tésztát dagasztani sem. Jóformán csak egy csomag leveles tészta és pár darab alma szükséges hozzá.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #alma #fánk #desszert #sütemény ♬ Memories (feat. Kid Cudi) – David Guetta

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 3 db nagyobb alma
  • 1 cs. ( 275 g ) leveles tészta
  • 5 dkg barnacukor
  • 1 mk só
  • 1 dl tej
  • porcukor

 

 

 

Elkészítés:

A meghámozott almák magházát kiszedjük, majd körülbelül 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A leveles tésztát kicsit sodrófával kinyújtjuk. Ezután csíkokra vágjuk és az alma szeleteket körbetekerjük vele. Egy tálba öntjük  a cukrot és a sót, elkeverjük. Az almafánkok egyik felét, előbb a tejbe mártjuk, majd a cukorba. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a cukros résszel felfelé. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük