Áfonyás vaníliás pohárkrém

ekkor

 

 

A pohárkrémek “dobogós helyen” állnak nálam, mivel gyümölcsökkel, krémekkel egyszerűen, nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
A pohárkrémek jó tulajdonsága még, hogy kreativitásra ösztönöz minket, ráadásul maradék kekszeket, gyümölcsöket is felhasználhatunk hozzá. Néhány pohárkrém receptem után jöjjön egy újabb változat.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs Dr. Oetker Gála vanília ízű főzés nélküli pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg áfonya
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2-3 ek amaretto likőr
  • 10 dkg babapiskóta
  • 2-3 ek mandula

 

 

 

Elkészítés:

A babapiskótát durvára törjük és a poharakban elosztjuk. A vaníliás pudingot a tejjel kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a háromnegyedét a pudinghoz adjuk, a maradékot félretesszük a díszítéshez. A babapiskótákat meglocsoljuk az amaretto likőrrel, majd teszünk bőven rájuk a vanília krémből. Ezután az áfonyával megszórjuk, majd a maradék krémet is a poharakba kanalazzuk. A maradék tejszínhabbal díszítjük a pohárkrémek tetejét, még 1-2 szem áfonyát és egy kevés pirított mandulát szórunk rá végezetül. Betesszük a hűtőbe és egy-két óra pihenés után már fogyasztható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük