Skip to content

Zsidótojás

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Zsidótojást  vagy más néven Lengyeltojást szinte mindenki ismeri. Viszont szinte mindenki másképp tudja a receptet. Ahány ház, annyi szokás alapon, rengeteg változata létezik. Előételként fogyasztjuk.
Az eredeti változatban a tojás és a hagyma mellett libazsír és libamáj szerepelt a hozzávalók között. Az egyszerű verzióban csak tojás található. Én most így készítettem. Roppant egyszerű az elkészítése és nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 10 db tojás
  • 1 db lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 4 ek libazsír
  • 2 ek mustár
  • só-,bors ízlés szerint
  • 0,5 cs friss petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük és apróra daraboljuk vagy lereszeljük. A lila és az újhagymát szintén nagyon apróra vágjuk és a tojáshoz keverjük. Hozzáadjuk a lágy libazsírt és a mustárt. Sóval, borssal és finomra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük. Óvatosan összekeverjük, ha szükséges, még ízesítjük. Két órán át hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. A tojáskrémet kivesszük tálalás előtt fél órával a hűtőből, hogy kenhető állagú legyen.
Friss bagettel vagy pirítóssal tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük