Skip to content

Zöldborsós tejszínes csirkemellragu

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Gyors, egyszerű és nagyon finom. Ráadásul nekem, aki imádja a zöldborsót az egyik kedvencem is. Szezonban friss borsóból készítem, szerintem úgy még finomabb. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db Tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • só,- bors ízlés szerint
  • 50 dkg zöldborsó
  • kb 0,5 dl olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot szintén apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, a paprikát és a paradicsomot. Fehéredésig pároljuk. Ezután ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint és megszórjuk a pirospaprikával. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Egy kevés vízzel (ha van esetleg húslevessel) felöntjük. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldborsót. Együtt puhára főzzük az ételt. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk a zöldborsós húsos ragut.
Galuskával vagy tésztával tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük