Skip to content

Zöldborsós karajszelet

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

A zöldborsós szelet készíthető más húsból is: combból, lapockából, de csirkemellből is készítettem már. Nálunk a friss zöldborsó nagy  kedvenc, de mindig levest és főzeléket nem készíthetek. Ennél az ételnél a borsó mellett még itt van az ízletes sült hús is… Hát, mit mondjak?! Egyik kedvencem. Íme:

Hozzávalók (4 főre):

  • 70-80 dkg sertéskaraj (csont nélküli, 4 nagy szelet vagy 8 kisebb szelet)
  • 50 dkg zöldborsó (kifejtett)
  • kb. 1 dl olaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával megkenjük. Az olajon lassú tűzön párolni kezdjük, majd kevés vizet – kb. 1 dl – adunk hozzá. Amíkor a víz elpárolgott és a hús megpuhult, utána már sülni hagyjuk. Elkészítjük a zöldborsós ragut: az apróra vágott vöröshagymát, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje (kb. 1,5 -2 dl). Puhára főzzük a borsót, majd az étkezési keményítővel elkevert tejszínnel behabarjuk. A végén apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
A karajszeletek, a zöldborsós ragu, és a párolt rizs együtt tálalva alkotnak egy egészet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük