Zöldborsós, fehérboros csirkemellcsíkok

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Zöldborsó idényben kihagyhatatlan fogás. De én elfogult vagyok, mert gyerekkorom óta a zöldborsó a kedvenc zöldségem.
A tokányról köztudott, hogy a pörkölt távoli rokona. A csíkokra vágott hússal készülő ragut már jó ideje használja a magyar konyha. Én a gyermekem miatt készítem ezt az ételt csirkemellből, viszont isteni finom marha- vagy sertéshúsból is. Ajánlom nektek így is kipróbálni! 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 80 dkg zöldborsó
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 ek paradicsom püré
  • 2 ek majoranna
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított húst alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk és egy kevés olajon pirítani kezdjük. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és kissé megdinszteljük. A csirkemellet hozzákeverjük és fehéredésig pirítjuk. Ízestjük sóval, borssal ízlés szerint. Megszórjuk a majorannával, majd a zúzott fokhagymát és a paradicsom pürét is az ételhez adjuk. Hozzáöntjük a bort és egy kevés vizet. Fedő alatt félig puhára főzzük körülbelül  15 perc alatt. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és puhára főzzük. A tejszínhez keverjük az étkezési keményítőt és besűrítjük vele az ételt.
Most tésztával tálaltam, de galuskával vagy rizzsel is ajánlom.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük