Zellerkrémleves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A jellegzetes illatú zeller nagyon egészséges és méregtelenítő hatású. Többféleképpen elkészíthetjük, de krémleves formájában nem tévedhetünk. Gyógyító fogás lehet egy tányér forró leves a náthás időszakban, de máskor is, ha egy finom krémes levesre vágysz!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db nagyobb (kb. 40 dkg) zellergumó
  • 3 db burgonya
  • fél szál póráhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 l zöldségleves
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 csipet szerecsendió

A tálaláshoz:

  • pirított zsemle vagy kenyérkocka
  • egy kevés petrezselyemzöld vagy zellerzöld

 

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és a vajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és a kockákra vágott zellergumót. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük a levessel. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A megtisztított, kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy botmixerrel pürésítjük a levest. Végül a tejszínt is belekeverjük és még egyet forralunk rajta.
Pirított zsemlekockákkal és apróra vágott petrezselyemzölddel vagy zellerzölddel megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük