Vajban sült lazac remulád mártással

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy ünnepi ételnek, például karácsonyi fogásnak is tökéletes.
Azt mindenki tudja, hogy mennyi pozitívuma van a halak fogyasztásának, de a lazac talán még köztük is az élen jár. Nagyon egészséges és finom, az alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázók egyik kedvenc étele is. Ha sokat eszünk belőle, akkor sem fog meglátszani a vonalainkon. Viszont magas fehérjetartalma miatt rengeteg energiával lát el. A lazac rendkívüli tápértékének, kivételes ízének és gazdag omega3 zsírsav tartalmának köszönhetően népszerű étel az egészségükre odafigyelő ínyencek körében.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg lazacfilé
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk színes borskeverék
  • fél citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 1 adag Remulád mártás

 

 

Elkészítés:

A lazacot 20 perccel a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen! Kiszálkázzuk és alaposan megmossuk. Ezután körülbelül 5 cm széles szeletekre vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd egy kevés friss citromlével meglocsoljuk. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk. Vajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a befűszerezett halszeleteket. (Bőrével lefelé legyenek!).
A lazac tetejét vajjal megkenjük, megszórjuk még a színes borssal. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 25 percig sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a Remulád mártást.
A lazacot hasábburgonyával, Remulád mártással és Fehérborban párolt fokhagymás gombával tálaltam. Fantasztikus ünnepi vacsora lett.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük