Tükörtojásos sonkás melegszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email
Egy vasárnapi reggeli alkalmával alkottam meg ezt a szendvicset, amit találtam a hűtőben alapon 🙂 és próbáltam kicsit kreatívabb lenni, mint máskor. Szerintem vacsorára is készíthető. Nyugodtan legyünk bevállalósak és próbálkozhatunk más alapanyagokkal is, pl. szalámi, kolbász, stb.

Hozzávalók 3 főre:
  • 6 szelet toast kenyér
  • 1 ek vaj
  • 6 szelet tavaszi csirkemell sonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 3 tojás
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
Tálaláshoz tetszőleges zöldségek:
  • paradicsom
  • paprika
  • uborka

Elkészítés:

Egy szendvics 2 toast kenyérből áll. Az alsó részt megvajazzuk, majd a sonkát ráhelyezzük. A második toast kenyér közepére egy négyzet alakú lyukat vágunk. Ezt ráhelyezzük a sonkás toast kenyérre.

Ezt a kis mélyedést megtöltjük apróra vágott paradicsommal és paprikával (újhagyma szeletekkel is megszórhatjuk).

A végén 1-1 tojást ütünk a kis “ablakunkba”.

Sózzuk, borsozzuk, végül a felső lyukas kenyéren a tojást körülvevő peremrészt vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, erre helyezzük a szendvicseket és kb. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tálalás: bármilyen friss zöldséggel finom.

Tipp: 20-30 perc a sütési idő, attól függően, hogy a tükörtojást ki milyen formában szereti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük