Skip to content

Tojáspörkölt virslivel

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Virslis tojáspörkölt gyorsan, 30 perc alatt elkészíthető. Tésztával vagy galuskával illetve burgonyával is tálalhatjuk de főzelékfeltétként is isteni lesz. Korábbi receptem után  jöjjön egy újabb változat:

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 7 db tojás
  • 3 pár frankfurti virsli
  • 4 ek olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagymás  fűszersó
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat 15 perc alatt keményre főzzük. Amikor kihűltek, meghámozzuk őket. A virslit megmossuk és karikákra vágjuk. Ezután elkészítjük a pörkölt alapot: az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 3-4 dl vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, valamint a fokhagymasóval és a köménnyel is megszórjuk. Körülbelül 15 percig főzzük a pörköltalapot, amíg kissé besűrűsödik. Közben a vizet pótoljuk, ha elfőne! Ezután hozzáadjuk a felkarikázott virslit és pár perc alatt puhára főzzük. A gerezdekre vágott tojásokat is az ételhez adjuk. Már csak egyet forralunk rajta, de nem keverjük már meg, nehogy összetörjük a tojásokat. Ízlés szerint főtt burgonyával vagy galuskával tálaljuk. Tejfölt kínálhatunk mellé.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük