Tojásos-sonkás extra melegszendvics

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Imádom a melegszendvicseket, de talán azt mondhatom, hogy ez az egyik kedvencem! Minden benne van, amit szeretek: sonka, sajt, tojás, majonéz.  Ez a szendvics már csak finom lehet! Sonka helyett szalámival vagy bacon-nel is érdemes kipróbálni! Majonéz helyett pedig a kedvenc mustárunkkal is lehet ízesíteni.

 

Hozzávalók:  (2 főre )

  • 4 szelet kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 2 db tojás
  • kb. 10 dkg trappista sajt
  • kb. 4 ek majonéz
  • só, -bors ízlés szerint
  • kb. 4 ek vaj

 

 

 

Elkészítés:

A kenyér szeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal és felforrósított serpenyőben aranysárgára pirítjuk.  Egy adaghoz két szelet kenyeret számoljunk. Amikor az egyik oldala megpirult, akkor átfordítjuk. Az egyik kenyeret megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük két szelet sonkát. Majonézzel megkenjük a tetejét és újra sajttal megszórjuk. A másik kenyér szelet közepét egy pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral  kilyukasztjuk. Egy kevés vajat dobunk a közepébe, majd beleütünk egy tojást. Sózzuk. borsozzuk ízlés szerint és mindkét oldalát megsütjük. Ezután összefordítjuk a sonkás kenyérrel. Félbevágjuk és frissen, zöldségekkel tálaljuk. Tartozik hozzá egy recept videó is.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük