Tojáskrém

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az egyébként is ezerféleképp felhasználható tojás, még egy arcát mutatja meg – a tojáskrém formájában!
Különféle fűszerek és egyéb ízesítők jól megválasztott arányával tökéletes, ízletes krém készíthető. A felhasználása szinte végtelen: reggelire vagy vacsorára, de tízóraira nekünk vagy a gyermekeknek is kiváló. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 5 db tojás
  • 1 kk mustár
  • 3 ek majonéz
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt (1 db)
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Először is a tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük. A tojássárgáját villával összetörjük. A fehérjét apró kockára vágjuk, a hagymát szintén! A sárgájához adjuk a majonézt, a mustárt és a krémsajtot. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és alaposan elkeverjük. Végül belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét és a hagymát is. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Bármilyen péksüteménnyel: kiflivel, kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk.

Tipp: húsvét után, a megmaradt tojásból is lehet jó ötlet egy gyors fogást varázsolni az asztalra.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük