Tepsis hagymás csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Gyorsan elkészíthető, nagyon ízletes főétel csirkemellből. Természetesen más húsból is készíthető.
Az omlós, hagymás, tejszínes, sajtos csirkemelltől mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • kb 0,5 dl olaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 ek vaj

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Egy serpenyőben, forró olajon elősütjük a húsok mindkét oldalát. Ezután a csirkemell szeleteket félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott vöröshagymát.
Egy tepsit vagy jénait vajjal kikenünk. A hússzeleteket ebbe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a pirított hagymát. A tejfölt kikeverjük a tejszínnel és egy kevés sóval, borssal. A hagymás hús tetejét meglocsoljuk vele, majd az egészet reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben , körülbelül 45 perc alatt készre sütjük.
Egy fantasztikus köretet készítettem hozzá: Édesburgonya hagymával sütve

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük