Tejszínes kápia paprikakrémes penne tészta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Készíthetjük kápia, vagy pritamin illetve húsos, piros kaliforniai paprikából is. Nagyon finom, krémes szósz lesz a végeredmény, amit bármilyen tésztával tálalhatunk. Ajánlom a hús nélküli étrendet követőknek is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg kápia paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 doboz (140 g) sűrített paradicsom konzerv
  • 20 ml vörösborecet
  • kb. 2 ek cukor
  • 1 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • 30 ml olivaolaj

 

 

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmossuk, majd a magházát a magokkal együtt eltávolítjuk. Ezután kockára vágjuk a vöröshagymákkal együtt. Az olajat egy fazékba tesszük, a kockára vágott hagymát és paprikát is. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az ecetet, cukrot, sót és a borsot. Közepes lángon főzni kezdjük, egészen addig, amíg szétfő (kb. 30 perc). Ekkor félrehúzzuk a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Visszahelyezzük a tűzre, pár percig főzzük még, majd a tejszínt hozzáadva még 2 perc alatt készre főzzük. Penne tésztával tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük