Tejszínes burgonya krémleves

Print Friendly, PDF & Email

 

Ez is egy gyors és olcsó krémleves.
Készítettem már többfélét is, pl. a pikáns burgonya krémleves. A burgonya, krémlevesként elkészítve egyrészt finom, másrészt mint korábbi receptem is mutatja, ügyesen variálható. Elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de valóban egy kis variálással nagyszerűen meg lehet bolondítani. 
Íme egy újabb változat:


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter zöldségleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors-, ételízesítő-, rozmaring ízlés szerint
  • kb. 4-5 ek olaj

 



Elkészítés:

A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megtisztított, kockára vágott burgonyát is. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a zöldségleves alaplével. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és kevés rozmaringgal. Felforraljuk, majd lefedve közepes lángon puhára főzzük a burgonyát. Amikor készen van, az egészet pürésítjük egy botmixer segítségével. Ezután visszatesszük a lángra és miután újból felforrt a leves, tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor, aki szereti pirított baconnel megszórhatja, így még ízletesebb és laktatóbb fogás. (Aki nem húsevő, természetesen bacon nélkül is fogyaszthatja, helyette valamilyen reszelt sajtot ajánlok hozzá!)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük