Skip to content

Tejszínes baconos gnocchi

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy laktató és nagyon ízletes ebéd vagy vacsora, ráadásul 20 perc alatt összedobható!
Bármilyen más tésztával, például spagettivel vagy pennével is nagyon finom.

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 80 dkg gnocchi
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg bacon
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 15 dkg reszelt trappista vagy gouda sajt
  • 5 dkg parmezán
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs friss petrezselyemzöld

 

 

 

Elkészítés:

A gnocchit az előírásnak megfelelően megfőzzük. A bacont kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Majd a bacont is hozzáadjuk és ropogósra pirítjuk.
Egy keveset tegyünk félre belőle a díszítéshez. A többi baconhoz adjuk a zúzott fokhagymát és pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejszínnel és az étkezési keményítővel kikevert tejjel. A reszelt sajtokat is belekeverjük. Összeforraljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Az így elkészült szószhoz keverjük a gnocchit. Tányérokra adagoljuk, a tetejüket megszórjuk a ropogós bacon szalonnával. Ha van a kertben, akkor szedünk egy kevés friss petrezselymet és megszórjuk az ételt vele.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük