Egy isteni finom csirke különlegesség, mivel a szójaszószban pácolva már eleve eltér a megszokott ízvilágtól. Ráadásként roppanós zöldségekkel megtöltve, majonézes sajttal megsütve a tetején valóban egy ízorgia. 🙂
Az elkészítést segíti recept videóm, csak klikk ide!
Hozzávalók 4 főre:
- kb. 80 dkg csirkemell filé
- 0.5 kg brokkoli
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- kb. 8 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl szójaszósz
- 2 ek méz
- 100 g majonéz
- 15 dkg trappista sajt
- 3-4 szál újhagyma
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük és ételízesítővel ízesített vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A paprikát vastagabb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és elkészítjük a pácot. Egy tálban összekeverjük a szójaszószt a mézzel és a fokhagyma gerezdeket is belerakjuk. A húst a pácba helyezzük és jól beleforgatjuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A pácból kivesszük a csirkemellet és a hússzeleteket a tepsibe helyezzük. Majd egy brokkoli rózsát, egy hasáb paprikát és egy gerezd fokhagymát teszünk rájuk. Becsomagoljuk a húsokat (egyik felét kicsit ráhajtjuk) és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses, ha van) sütjük 20 percig, majd kivesszük. A reszelt sajtot a majonézzel összekeverjük és az elősütött csirkemell szeletekre kis halmokat teszünk belőle. Visszatesszük a sütőbe és kb. 15 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Tálaláskor a tetejét karikára vágott újhagymával megszórjuk és forrón, frissen már fogyaszthatjuk is. A maradék brokkolit tálaltam mellé és sütöttem egy kis hasábburgonyát. Isteni finom! 🙂
Saját recept videóm: