Isteni finom és olcsó tejfölös, gyümölcsös sütemény. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: (tepsi méret: kb. 22X32 cm )
a tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 db tojás
a krémhez:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 10 ek. cukor
- 4 dl tejföl
- 4 db tojás fehérje
- 50 dkg szilva
a tetejére:
- 3-4 ek porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Három részre elosztjuk. Egy harmad részt a mélyhűtőbe tesszük. A megmaradt kétharmad részt pedig a hűtőbe.
Elkészítjük a krémet: a tojás fehérjét habbá verjük. A pudingporból, cukorból és a tejből pudingot főzünk. Langyosra hűtjük és hozzákeverjük a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a tojásfehérje habot. A szilvát apróra vágjuk és szintén a vaníliás krémhez adjuk. Egy tepsit kivajazunk és liszttel megszórjuk. A hűtőből kivesszük a tésztát és kinyújtjuk a tepsi méretére. Belehelyezzük a tepsibe, villával megszurkáljuk. A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk. A mélyhűtőből kivett tésztát pedig a tetejére reszeljük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül
35 perc alatt megsütjük a süteményt. Amikor kihűlt, akkor a hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára. Végül felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.