Skip to content

Szilvás tejfölös sütemény

Print Friendly, PDF & Email

 

Isteni finom és olcsó tejfölös, gyümölcsös sütemény. Érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók: (tepsi méret: kb. 22X32 cm )

a tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 db tojás

a krémhez:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 ek. cukor
  • 4 dl tejföl
  • 4 db tojás fehérje
  • 50 dkg szilva

a tetejére:

  • 3-4 ek porcukor

 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Három részre elosztjuk. Egy harmad részt a mélyhűtőbe tesszük. A megmaradt kétharmad részt pedig a hűtőbe.
Elkészítjük a krémet: a tojás fehérjét habbá verjük. A pudingporból, cukorból és a tejből pudingot főzünk. Langyosra hűtjük és hozzákeverjük a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a tojásfehérje habot. A szilvát apróra vágjuk és szintén a vaníliás krémhez adjuk. Egy tepsit kivajazunk és liszttel megszórjuk. A hűtőből kivesszük  a tésztát és kinyújtjuk a tepsi méretére. Belehelyezzük a tepsibe, villával megszurkáljuk. A krémet a tésztára öntjük és elsimítjuk. A mélyhűtőből kivett tésztát pedig a tetejére reszeljük. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül
35 perc alatt megsütjük a süteményt. Amikor kihűlt, akkor a hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára. Végül felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük