Skip to content

Szalonnasütés

Print Friendly, PDF & Email

 

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #gasztronómia #sylviagasztroangyal #gasztroblogger #szalonnasütés #gasztroblog ♬ There Is a Party – DJ BoBo

Fogyókúrázók, kérem görgessék tovább! 🙂

Én személy szerint imádok a kertben szalonnát sütni. Szeretem a hangulatát, ahogy készülődik a család. A tűzgyújtás és a nyársak előkészítése általában az anyukám feladata. Nem tud róla, de levideóztam őt, láthatjátok majd a TikTok videómban. De nem csak ő látható, hanem családunk kiskedvence, Molly kutyus is, aki ott lebzselt körülöttünk.

Szalonnát sütni a szabadban jó!
Szalonnát sütni a családdal és barátokkal, nagyon jó!
Szalonnát sütni  egy nyári estén, csillagos ég alatt isteni jó!
És mi is kell hozzá?
A tűzhöz kell gyújtós, aprófa és tűzifa. Aki nem olyan szerencsés, hogy családi házban él, amihez udvar tartozik, azoknak sem kell lemondani erről a szuper programról! Jó kis tűzrakó helyek minden környéken vannak, mások pedig egyszerűen kialakíthatják a kertjükben. Én ez utóbbi szerencsések táborába tartozom és vidéki lányként nálunk sokszor volt szalonnasütés a program. A nyársat lehet készíteni, főként akác és fűzfa a legalkalmasabb rá. Nekünk otthon profi nyársak vannak, ami ma már könnyen beszerezhető. 

 


 

TŰZ + KENYÉR + SZALONNA + HAGYMA = SZALONNA SÜTÉS

 

 

Ráadásul a kenyér legyen fehér kenyér és vastag!
A hagyma sok és vékonyra szeletelt.
A szalonnasütéshez füstölt szalonnát használjunk, aminek a tetejét először beirdaljuk úgy, hogy a zsír egy helyre folyjon majd. A szalonnabőrbe kis nyílást vágunk, a nyársat ezen keresztül tudjuk átdugni, így nem fog leesni, hiszen tartja a bőr. Az isteni zsírt, a hagymakarikákkal fedett kenyérre csorgatjuk és a megsült szalonnát rádaraboljuk. Persze, mint mindenben itt is mindenki másképp szereti. Van, aki az egész hagymát is megsüti és sülve teszi a kenyérre a hagymadarabokat. Mi a nyársakra debrecenit és virslit is szúrunk, szeretjük vegyesen enni a szalonnával. Nem kell már túlmagyarázzam, még egy kis paprikával, paradicsommal is halmozzuk az élvezeteket.

 

 

imádjuk… ezeket az ízeket és ezt a hangulatot is, ami körüllengi az ilyen estéket. Már gyermekkoromban is szívesen voltam résztvevője, most anyaként az én fiamnak is szeretettel adom át az ilyenfajta gasztronómiai élményeket is.

Hát nem egy könnyű, kímélő fogás, de néha megéri bűnözni! Valljuk be őszintén, bűnözni néha jó! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük