Szalonnasütés

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Szalonnát sütni a szabadban jó!
Szalonnát sütni a barátokkal, nagyon jó!
Szalonnát sütni barátokkal egy nyári estén, csillagos ég alatt isteni jó!

És mi is kell hozzá?
A tűzhöz kell gyújtós, aprófa és tűzifa. Aki nem olyan szerencsés, hogy családi házban él, amihez udvar tartozik, azoknak sem kell lemondani erről a szuper programról! Jó kis tűzrakó helyek minden környéken vannak, mások pedig egyszerűen kialakíthatják a kertjükben. Én ez utóbbi szerencsések táborába tartozom és vidéki lányként nálunk sokszor volt szalonnasütés a program. A nyársat lehet készíteni, főként akác és fűzfa a legalkalmasabb rá. Nekünk otthon profi nyársak vannak, ami ma már könnyen beszerezhető. 

 
Fogyókúrázók, kérem ne olvassák tovább!  🙂

 

TŰZ + KENYÉR + SZALONNA + HAGYMA = SZALONNA SÜTÉS

 

 

Ráadásul a kenyér legyen fehér kenyér és vastag!
A hagyma sok és vékonyra szeletelt.
A szalonnasütéshez füstölt szalonnát használjunk, aminek a tetejét először beirdaljuk úgy, hogy a zsír egy helyre folyjon majd. A szalonnabőrbe kis nyílást vágunk, a nyársat ezen keresztül tudjuk átdugni, így nem fog leesni, hiszen tartja a bőr. Az isteni zsírt, a hagymakarikákkal fedett kenyérre csorgatjuk és a megsült szalonnát rádaraboljuk. Persze, mint mindenben itt is mindenki másképp szereti. Van, aki az egész hagymát is megsüti és sülve teszi a kenyérre a hagymadarabokat. Mi a nyársakra debrecenit és virslit is szúrunk, szeretjük vegyesen enni a szalonnával. Nem kell már túlmagyarázzam, még egy kis paprikával, paradicsommal is halmozzuk az élvezeteket.

 

 
Én a családommal, és barátokkal…

 

 

 

imádjuk… ezeket az ízeket és ezt a hangulatot is, ami körüllengi az ilyen estéket. Már gyermekkoromban is szívesen voltam résztvevője, most anyaként az én fiamnak is szeretettel adom át az ilyenfajta gasztronómiai élményeket is.


Szeretettel: 
         Malmos Szilvia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük