Skip to content

Sült paradicsomleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az iskolákban klasszikus menza étel a paradicsomleves, amit általában betűtésztával készítettek.
A most bemutatott paradicsomleves köszönőviszonyban sincs a menzással. 🙂 A leves különlegessége, hogy pirított zöldség adja meg az alapját. Az íze ettől extrább, intenzívebb. Egy igazi ínyencség, ami után mind a tíz ujját megnyalja mindenki.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 1,5 kg paradicsom 3 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só-, bors ízlés szerint 1 tk bazsalikom 1 tk chili 10 dkg paradicsompüré 5 ek olívaolaj 1,5 l húsleves alaplé 1 tk cukor Tálaláshoz: mozzarella golyó pirítós #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #gasztronómia #paradicsom #olaszkonyha #olasz #recept #receptvideó #gasztroblogger #gasztroblog ♬ DANCE MONKEY(REMIX) – 音源

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 1,5 kg paradicsom
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk chili
  • 1 tk cukor
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 5 ek olívaolaj
  • 1,5 l húsleves alaplé

tálaláshoz:

  • 1 cs mozzarella golyó
  • pirítós

 

 

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval összezúzzuk, majd elkeverjük az olivaolajjal. A paradicsomokat és a vöröshagymát félbevágjuk. A vágott felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A paradicsomokat és a hagymát megkenjük az olajos keverékkel. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 50 percig sütjük.
A húslevest felmelegítjük, hozzáadjuk a sült zöldségeket. Néhány percig összefőzzük, a paradicsompürét is hozzákeverjük. Ezután hozzáadjuk a fűszereket: a sót, borsot, bazsalikomot, chilit és a cukrot is. A tűzről félrehúzzuk és az egészet összeturmixoljuk. Jöhet a tálalás: mozzarella golyókkal és pirítóssal kínáltam a levest.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük