Skip to content

Sült fűszeres cékla

Print Friendly, PDF & Email

 

Hús nélküli étrendhez önmagában is kitűnő.
Számomra ez a sült cékla grill vagy sült húsok mellé kedvelt köret.
 Ráadásul nagyon ízletes vitaminbomba!

Hozzávalók: (4 főre)

  • 4 db cékla
  • 7 ek olivaolaj
  • 2 ek méz
  • 0,5 citrom leve
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű

 

 

Elkészítés:

A céklát megpucoljuk és megmossuk. A méretétől függően négy részre, illetve gerezdekre vágjuk. A  céklát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A további hozzávalókat: az olivaolajat, citromlevet, mézet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet egy edénybe összekeverjük. Ezután a fűszerezett olajat a céklák tetejére kanalazzuk.
180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve, körülbelül egy óra alatt készre sütjük.
Ellenőrizzük, hogy puha-e! Fólia nélkül kicsit megpiríthatjuk a tetejét. Kiváló köret lehet bármilyen sültek mellé.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük