Skip to content

Spenótos – tejszínes csirkés spagetti

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, ez a tészta a tökéletes választás. Ráadásul hamar el is készül. A tejszín a spenót és a parmezán teszi igazán ízletessé ezt az ételt. Mindenki imádni fogja, még az is, aki egyébként irtózik a spenóttól vagy a vele készült ételektől.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #csirkemell #pasta #tésztarecept ♬ nhạc nền – MUSIC DJ DANCE 88

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 70 dkg csirkemell filé
  • kb. 4 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 15 dkg bébispenót
  • 5 dkg parmezán
  • só, -bors ízlés szerint
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 40 dkg spagetti

 

 

Elkészítés:

A spagettit az előírásnak megfelelően megfőzzük és a főzővízéből elteszünk egy keveset. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Fehéredésig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A tejet és a tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és az ételhez adjuk. Amikor a hús megpuhult, a szószhoz keverjük a spenótot is. Pár percig együtt főzzük, amíg a spenót összeesik és a szósz szépen besűrűsödik. Amikor a ragu elkészült hozzákeverjük a spagettit és a reszelt parmezánt. Ha szükséges, akkor a félretett tészta főzővizéből is adunk hozzá egy keveset. Parmezánnal megszórva tálaljuk az ételt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük