Skip to content

Sós karamellás túrótorta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy nagyon finom kekszalapú, sütés nélküli túrótortát készítettem. A túró mellett a sós karamell különleges íze uralkodik a sütiben.

 

@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #receptvideo #sutemeny #soskaramell #turos #torta #recept ♬ Funk It Up – Official Sound Studio

 

Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához )

A torta alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 2 ek porcukor
  • 15 dkg vaj

A túró réteghez:

  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek mogyoróvaj

A csoki réteghez:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • egy kevés olaj
  • A karamell réteghez:
  • 1 adag karamellszósz

További hozzávalók:

  • 10 dkg mogyoró vagy diákcsemege

 

 

 

Elkészítés:

A kekszet megdaráljuk vagy már eleve daráltat veszünk. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a darált keksszel és a porcukorral. A tortaformát sütőpapírral  kibéleljük és a kekszet belesimítjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig a krémeket elkészítjük. Először is elkészítjük a túrókrémet. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük a porcukorral, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Elfelezzük, az egyik részt a keksz alapra kenjük. A másik felébe belekeverjük a mogyoróvajat. Ezt félretesszük. A tejcsokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A túrórétegre csorgatjuk az olvasztott csokoládét, de egy keveset hagyjunk belőle a torta tetejére! Most következik a mogyoróvajas túrókrém. Ezután elkészítjük a karamellszószt. Amikor langyosra hűlt, folytatjuk a rétegezést. A karamellszószt a túrókrémre csorgatjuk. Aprított mogyoróval megszórjuk, végül a maradék csokival díszítjük a torta tetejét. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük