Skip to content

Sörös sajtleves

Print Friendly, PDF & Email

 

Ízletes leves, a sör által mindenképpen!
A megszórt pirított kenyérkockákkal és sült baconnel gazdagítva valószínűleg egy tartalmas fogás lehet. Érdemes többféle sajttal kipróbálni, pl. ementáli, gouda és vörös cheddar.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 + 2 ek liszt
  • 1 kk cayenne bors
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 dl világos sör
  • 2 db babérlevél
  • 1 l zöldségleves
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15-20 dkg füstölt karaván sajt
  • 4-5 ek olaj
Tálaláshoz:
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2-3 szelet kenyér

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A lisztet hozzáadjuk, picit pirítjuk és felöntjük a sörrel. Beletesszük a babérlevet, ízesítjük sóval, borssal, cayenne borssal, ételízesítővel. A zöldséglevessel felöntjük és kb. 10 percig együtt főzzük. Ezután a tejszínt elkeverjük a másik két evőkanál liszttel és a levesből egy kanál forró levessel. Majd a forrásban levő leveshez adjuk. Néhány perc főzés után a kockákra darabolt sajtokat is belekeverjük a levesbe. Folyamatos keverés mellett várunk, amíg az összes sajt elolvad és szépen besűrűsödik a levesünk. A bacont kisebb szeletekre vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre szedjük. A kenyérkockákat is megpirítjuk.
Tálaláskor a leves tetejére szedjük a bacon- és kenyér kockákat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük