Sonkás-tormás krémmel töltött tojás

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Húsvétkor ki ne hagyd a töltött tojást! 
A legjobb választás a főtt sonka és a kolbász mellé. De természetesen bármikor elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen összedobható.
A korábbi töltött tojás receptjeim (Sajtkrémes töltött tojás és Kaszinótojás) után jöjjön a legújabb változat.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db tojás
  • 3 szelet házi füstölt sonka
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek lágy vaj
  • 1 ek ecetes tormakrém
  • fél csokor friss-, vagy 1 tk szárított petrezselyemzöld
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgájukat kikaparjuk és egy tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a tojás sárgájához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a lágy vajat, a tormakrémet és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ezután a krémet egy habzsákba tesszük és megtöltjük a tojásokat. Jól behűtve, a kedvenc majonézes salátánkkal tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük