Húsvétkor ki ne hagyd a töltött tojást!
A legjobb választás a főtt sonka és a kolbász mellé. De természetesen bármikor elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen összedobható.
A korábbi töltött tojás receptjeim (Sajtkrémes töltött tojás és Kaszinótojás) után jöjjön a legújabb változat.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db tojás
- 3 szelet házi füstölt sonka
- 2 ek tejföl
- 1 ek lágy vaj
- 1 ek ecetes tormakrém
- fél csokor friss-, vagy 1 tk szárított petrezselyemzöld
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. A sárgájukat kikaparjuk és egy tálba tesszük. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a tojás sárgájához adjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, a lágy vajat, a tormakrémet és a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Ezután a krémet egy habzsákba tesszük és megtöltjük a tojásokat. Jól behűtve, a kedvenc majonézes salátánkkal tálaljuk.