Savanyú zöldbableves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A Sylvia Gasztro Angyal oldalam egyik hűséges és nagyon kedves követőjének a receptje. Gizela Szlovákiában él, és ezt a fantasztikus zöldbablevest tőle hallottam és most megosztom veletek is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg zöldbab
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 liter tej
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • só-, bors-, cukor-, vegeta ízlés szerint
  • kb. 2 ek ecet

 

 

Elkészítés:

A feldarabolt zöldbabot kevés vízben főzni kezdjük. Egy serpenyőben pirítani kezdjük a kockára vágott kolozsvári szalonnát. Félidőben hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk. Amikor a zöldbab már majdnem puha, hozzákeverjük a szalonnás hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, kevés ételízesítővel és cukorral. Körülbelül egy liter tejet öntünk hozzá és az ecettel tesszük pikánsabbá. Az apróra vágott friss kaprot is a ételhez adjuk. Végül a tejszínt kikeverjük a liszttel és a forró levesből is merünk hozzá egy merőkanállal, jól elkeverjük és ezzel behabarjuk. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük