Sárgarépa saláta dióval

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ezt a salátát sokszor készítettem már, fogyasztottam önállóan, de húsételekhez kísérőként is tálalhatjuk. Megvallom, nálam ebben a formában a leggyakoribb, valamilyen sült-, rántott-, grillhús mellé. Korábban készítettem már hasonlót a Sárgarépás sajtkrémet.
Remélem ez a mostani változat is ízleni fog  nektek!

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg sárgarépa
  • 5 dkg dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 ek majonéz
  • 2 ek tejföl
  • 1 kk mustár

 

 

 

Elkészítés:

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük és kissé megsózzuk. Körülbelül 5 percig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. A diót durvára vágjuk, a fokhagymát átpréseljük és a répához keverjük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt és a mustárt is. Az egészet összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
Tálalás előtt néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük