Sárgarépa krémleves

ekkor

 

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek vaj
  • só-, bors-, cukor ízlés szerint
  • 1,2 liter zöldségleves
  • 2 dl narancslé
  • 1 dl tejszín
  • 2-3 szál újhagyma

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk. A megtisztított sárgarépát szeleteljük karikára. A burgonyát, tisztítás után vágjuk kis kockára. A vajat felhevítjük és megpirítjuk a hagymát rajta. Majd hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát és a zúzott fokhagymát. Ízesítjük ízlés szerint kevés cukorral, sóval, borssal. A zöldséglevest keverjük össze a narancslével és adjuk a vajon megpirított zöldségekhez. Forraljuk össze fedő alatt kb. 30 percig. Ha minden megpuhult, botmixer segítségével pürésítjük a levest, és a tejszínt is hozzákeverjük. A levest tálkákba szedjük és kevés tejszínnel meglocsolva, karikára vágott újhagymával tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük