Ropogós tepsis burgonya

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ki ne szeretné az olyan sült krumplit, ami kívül ropogós, aranybarna, belül pedig krémes, nem száraz?
Ráadásul nagyon ízletes és pofonegyszerű elkeszíteni. Variálhatjuk az elkészítését, olaj helyett használhatunk hozzá zsírt vagy vajat. A fűszerezését is érdemes néha változtatni: Remekül passzol hozzá a zsálya, rozmaring, majoranna vagy az oregánó. Én most egy bolgár fűszerrel, a Csubricával fűszereztem, nagyon finom lett így.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 1-1,5 kg burgonya
  • 6-7 ek olivaolaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • Csubrica ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízben körülbelül 7-8 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük és néhány percig hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a burgonyát. Olivaolajjal meglocsoljuk. Ízesítjük ízlés szerint, sóval, borssal és a Csubricával. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Időnként keverjük át és frissen tálaljuk!

 

 

2 hozzászólás Szólj hozzá

  1. sáfrány szerint:

    mi az a csubrica?

    1. Sylvia szerint:

      Írtam a receptben,hogy a Csubrica egy bolgár fűszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük