Remulád mártás

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Eredeti neve Remoulade, Franciaországból származik.
Ez a majonézes alapú mártás itthon nem annyira ismert, világszerte mégis nagyon kedvelt. Főleg rántott “dolgokhoz”, tengeri herkentyűkhöz passzol. Az igazi remuládban általában apróra vágott kapribogyó és savanyú uborka van, valamint zöldfűszerek egyvelege. Nagyon ízletes és sok étel kiváló kísérője lehet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 adag házi majonéz vagy bolti (160 g)
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk mustár
  • 10 dkg (2 db közepes méretű) savanyú uborka
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 mk citromlé
  • 1 szál újhagyma
  • 1 fél csokor friss petrezselyemzöld
  • 1 kk tárkony
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1-2 tk cukor ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

Ehhez a mártáshoz a legfontosabb alapanyag a majonéz, amit én magam szoktam elkészíteni. A tejfölt is belekeverem. Az uborkát és a kapribogyót nagyon finomra felaprítjuk és a majonézes alaphoz keverjük. Hozzáadjuk a tárkonyt, az apróra vágott petrezselyemzöldet és újhagymát, mustárt, valamint a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés cukorral ízesítjük ízlésünk szerint. Tálalás előtt behűtjük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ajánlom rántott húsokhoz, halakhoz és minden más tengeri herkentyűkhöz.
Én legutóbb például a Vajban sült lazac mellé készítettem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük