Egy nyári estén „csajos estét” tartottam a barátnőimmel. Nem gondolkodtam nagy vacsorában, viszont szerettem volna valamilyen finom falatokkal meglepni őket. Mi lehetne jobb választás egy ízletes salátánál?! Könnyű, nyári vacsora is lehet akár: saláta csirke husival és egy pestos öntettel. A parmezán sajt a tetején nálam elengedhetetlen és passzol hozzá vagy sem? Nem tudom, de mi egy finom pohár rozét ittunk mellé. 🙂 Remélem ti is kipróbáljátok!
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg mediterrán salátamix (jégsaláta endivia, fejeskáposzta, rukkola)
- 3 db paradicsom
- 20 dkg mini mozzarella
- kb. 1 dl olivaolaj + 3-4 ek a sütéshez
- 4 ek pesto
- só-, bors-, sült csirke fűszerkeverék ízlés szerint
- 2 ek reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet vágjuk kisujjnyi csíkokra, fűszerezzük a sült csirke fűszerrel, sóval, borssal ízlés szerint. (Ha van rá lehetőség, akkor hagyjuk a hűtőben pihenni 1-2 órán át.)
A salátát öntsük egy nagyobb tálba, szórjuk rá a kockára vágott paradicsomot. Egy tálkában keverjük el a pestot az olivaolajjal és egy pici borssal, majd locsoljuk a salátára és jól forgassuk össze.
A csirkemell csíkokat egy serpenyőben az olajon pirítsuk meg, majd ha elkészült, akkor a kisült zsiradékkal együtt öntsük a salátára. Szórjuk meg a mozzarella golyókkal és egy kicsit forgassuk még össze a hozzávalókat. Frissen, parmezánnal megszórva tálaljuk. Aki nem fogyózik, fűszeres bagettet süssön mellé kísérőként.