Skip to content

Paradicsomos rakott marhahús tésztával

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy laktató, olasz stílusú rakott marhahús.
Tejfölös – mascarponés szarvacska tésztával és sok-sok sajttal a tetején.

 

Hozzávalók: (4 főre )

a szószhoz:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
  • 20 dkg paradicsompüré
  • só, – bors ízlés szerint
  • 1 tk cukor
  • 4 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk fokhagymapor

a tésztához:

  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 1 doboz (175g ) tejföl
  • 1 mk só
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 15 dkg mascarpone
  • 5 dkg parmezán
  • 10 dkg eidami vagy cheddar sajt

a kenéshez:

  • 1 ek vaj

 

 

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük. A darált húst hozzáadjuk és fehéredésig pároljuk. A darabolt paradicsomot és a paradicsompürét is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A további fűszereket is hozzáadjuk: a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot és a fokhagymaport. Alaposan elkeverjük és lassú tűzön pároljuk körülbelül 15 percig.
A tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük. Egy nagy tálba tesszük,  hozzákeverjük a tejfölt a mascarponét és a sót, valamint a petrezselyemzöldet. Szárított petrezselymet használtam, de természetesen lehet frissből is készíteni.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk és a tésztát beleöntjük. A tetejére halmozzuk az ízletes húsos ragut. A sajtokat lereszeljük és megszórjuk az étel tetejét. Egy alufóliával lefedjük és körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon. Ezután a fóliát levesszük a tetejéről és további 10 perc alatt készre sütjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük