Egy laktató, olasz stílusú rakott marhahús.
Tejfölös – mascarponés szarvacska tésztával és sok-sok sajttal a tetején.
Hozzávalók: (4 főre )
a szószhoz:
- 40 dkg darált marhahús
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 20 dkg paradicsompüré
- só, – bors ízlés szerint
- 1 tk cukor
- 4 ek olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 tk fokhagymapor
a tésztához:
- 40 dkg szarvacska tészta
- 1 doboz (175g ) tejföl
- 1 mk só
- 1 ek petrezselyemzöld
- 15 dkg mascarpone
- 5 dkg parmezán
- 10 dkg eidami vagy cheddar sajt
a kenéshez:
- 1 ek vaj
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük. A darált húst hozzáadjuk és fehéredésig pároljuk. A darabolt paradicsomot és a paradicsompürét is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A további fűszereket is hozzáadjuk: a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot és a fokhagymaport. Alaposan elkeverjük és lassú tűzön pároljuk körülbelül 15 percig.
A tésztát az előírásnak megfelelően megfőzzük. Egy nagy tálba tesszük, hozzákeverjük a tejfölt a mascarponét és a sót, valamint a petrezselyemzöldet. Szárított petrezselymet használtam, de természetesen lehet frissből is készíteni.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk és a tésztát beleöntjük. A tetejére halmozzuk az ízletes húsos ragut. A sajtokat lereszeljük és megszórjuk az étel tetejét. Egy alufóliával lefedjük és körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon. Ezután a fóliát levesszük a tetejéről és további 10 perc alatt készre sütjük.