Paradicsomos mozzarellás gnocchi

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ha egy igazán finom, mediterrán ízvilágú tésztára vágysz, akkor remek választás ez a házilag elkészített gnocchi. Ezek a kis “tészta darabok”, a mi nudlinkra hasonlítanak és bár tésztát kell gyúrni hozzá, nem olyan nehéz elkészíteni. Készülhet ezerféle más szósszal is ez a csodás tésztaétel. Korábbi receptjeim gnocchiból: Szarvasgombás gnocchiCukkinis paradicsomos gnocchi.
Az ezerféle variációból most egy paradicsomos, mozzarellás, sült verzió következik.
Remélem nektek is annyira ízleni fog, mint nekem!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg gnocchi
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olivaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 1 doboz (70 g) paradicsom sűrítmény
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • kevés cukor
  • 1 cs friss bazsalikom
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán

 

 

 

Elkészítés:

Az olivaolajon az apró kockára vágott vöröshagymát kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Párszor átkeverjük és körülbelül 2 perc után hozzáadjuk a paradicsom konzerveket. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral és oregánóval. Közepes lángon 10-15 perc alatt összefőzzük. A végén a durvára vágott, friss bazsalikomot is hozzáadjuk.

Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.  A gnocchit a paradicsomszószba beleforgatjuk és áttesszük egy tűzálló tálba. A tetejére tesszük a mozzarella szeleteket és reszelt parmezánnal is megszórjuk. Végül 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt ráolvasztjuk a sajtokat és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük