Skip to content

Paradicsom saláta uborkával bazsalikommal és mozzarellával

Print Friendly, PDF & Email

 

Ez a saláta nem igényel különösebb felkészülést, csupán friss paradicsomot és uborkát, valamint egy kevés isteni mozzarella sajtot. A lilahagyma és a gyorsan, egyszerűen összeállított öntet, kiváló ízt ad neki és akár egy diétás étrendben is megállja a helyét, persze akkor cukor nélkül.


Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 4 db kovászolni való uborka
  • 10 dkg mini mozzarella sajt
  • 1 db lilahagyma
  • 4 ek olivaolaj
  • 4 ek balzsamecet
  • 1 ek cukor
  • 1 tk bazsalikom
  • só-, bors ízlés szerint



Elkészítés:

A lilahagymát szeletekre, az uborkát karikákra, a paradicsomokat félbe vágjuk. A mozzarelláról leöntjük a vizet és egy tálba tesszük, meghintjük sóval, borssal.
Elkészítjük a salátaöntetet: az olivaolajhoz adjuk a balzsamecetet, a cukrot, a bazsalikomot, kevés sót és borsot. A mozzarellához adjuk a paradicsomot és az uborkát, valamint a hagymát. Ezután a salátaöntettel összeforgatjuk, jól behűtjük, majd tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük