Őszibarackos joghurtos pohárdesszert

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy isteni nyári desszertet mutatok nektek. Őszibarack szezonba muszáj kipróbálni.
Hűsítő, nagyon krémes finomság.

Hozzávalók 4 főre:

A joghurtos krémhez:

  • 40 dkg görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs (20 g) Dr. Oetker Express Zselatin fix
  • 30 dkg őszibarack
  • fél citrom leve
  • kb. 4 ek porcukor

Barackos réteghez:

  • 30 dkg őszibarack
  • fél citrom leve
  • 2 ek barnacukor

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 2 ek (ízlés szerint) porcukor
  • 1-2 darab őszibarack a díszítéshez

 

 

 

Elkészítés:

A barackos réteghez az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük és a citromlével, valamint a cukorral pár perc alatt felfőzzük. Ezután félretesszük és hűlni hagyjuk.
A joghurtos krémhez a barackot szintén meghámozzuk és daraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevelet, majd összeturmixoljuk. A 3 dl hideg habtejszínt a zselatin fix hozzáadásával habbá verjük. Belekeverjük a gyümölcspürét és a joghurtot. Egy robotgéppel alaposan elkeverjük.
Előveszünk négy darab nagyobb poharat és ezekbe szedjük a joghurtos krémet a barackmártással váltakozva.
Végül a maradék 2 dl habtejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük. Csillagcsőves habzsákból a pohárdesszertek tetejére nyomjuk a habot.
Barackszeletekkel díszítettem a tetejét. Érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy kellően lehűljön.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük