Őszibarack krémleves

ekkor

 

 

A forró napok slágere a hideg gyümölcsleves!
Mi más lehetne most a barack szezonban?! Most természetesen friss gyümölcsből, de télen is el lehet készíteni.
Íme egy hűsítő őszibarack krémleves, ráadásul villámgyorsan. Ha hideg krémlevesre vágysz, ezt a zamatos, ízletes barackos variációt ki kell próbálnod! 

Hozzávalók 4 főre:

  • 9-10 db őszibarack (2 darab aprítva a tetejére)
  • 2 db fahéjrúd
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek méz
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • kb. 0,5 l víz
  • tejszínhab a díszítéshez

 

 

 

Elkészítés:

A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágjuk és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük és kevés vízben a cukrokkal és a fahéjrúddal felfőzzük. Ezután a  fahéjrúdat kivesszük belőle és a  tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel. A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még mézzel és behabarjuk a gyümölcslevest.
Pár óra alatt lehűtjük és hidegen, felkockázott barack darabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük