Nutellás barackos habosság

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 




Nagyon egyszerű, viszont annál finomabb sütés nélküli finomság! 
Nutella kedvelőknek kötelező kipróbálni! 
Kiváló vendégváró, amit előző este elkészítünk és másnap tányérokra adagoljuk, amiről szempillantás alatt el fog tűnni minden! 🙂 


Hozzávalók 4-5 főre:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 400 g nutella
  • 1 dl rum
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl habtejszín
  • 4 ek baracklekvár
  • 450 g őszibarack befőtt (1 doboz)
  • 2 cs vaníliás cukor

 

 

Elkészítés:

A barackbefőtt levet, a rumot és a lekvárt alaposan kikeverjük. Ez lesz a mártogatós. Ebbe a lébe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amelyekkel egy tálat kibélelünk.

 

 

 

A mascarponéhoz keverjük a nutellát és megkenjük vele a piskótákat.

 

 

A barackokat apró kockára vágjuk és ezzel megszórjuk a nutellás krémet.

 

 

Ezután a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a tejszínhabbal zárjuk a rétegezést. Addig rétegezünk míg minden alapanyag el nem fogy. Tehát: áztatott piskóta, nutellás krém, barack, tejszín. A teteje hab legyen, amit gusztán apró kockákra vágott barackkal szórunk meg. Egy éjszaka hűtőben pihentetjük, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük