Nokedli (galuska)

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 



Jellegzetes magyar tésztaétel.
Leggyakrabban pörköltekhez köretként alkalmazzuk, számos magyar étel körete. Legtöbbször nokedli szaggatóval készítjük, ez a leggyorsabb módszer. A nokedli készítése egyszerű, de némi rutint igényel!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl víz
  • 2 ek olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe és pici vizet adunk hozzá.
Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk.
Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.

Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük