Narancskrémleves

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Télen nem sűrűn készítünk gyümölcslevest, de csak ez idáig! 🙂
Ha ezt a narancsos változatot kipróbáljátok, gyakori “vendég” lesz nálatok is.
Illatos, fűszeres, pikáns leves, a télre hangolódva. A karácsonyi ünnepi asztalon is kitűnő lehet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db narancs
  • 3 db narancs héja
  • 4 ek cukor (ízlés szerint jóval több is lehet)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 ek vaníliás pudingpor
  • fél mk fahéj
  • fél mk őrölt szegfűszeg
  • 1 ek rum vagy rum aroma
  • 3 ek mazsola (ízlés szerint lehet több is)
  • 4 dl habtejszín

 

 

 

Elkészítés:

A három narancs héját lereszeljük, utána a narancsokat kifacsarjuk.  A narancslé felét feltesszük egy lábasban főni. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, fahéjat és a szegfűszeget. A reszelt narancs héjából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk a mazsolával és a rummal együtt. Pár perc alatt összeforraljuk. A narancslé másik felét csomómentesre keverjük a pudingporral. Besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés mellett pár percig főzzük. Végül a tejszín felét is hozzáöntjük.  A tejszín másik felét habbá verjük.
A narancskrémlevest langyosra hűtve, tejszínhab rózsákkal és reszelt narancshéjjal díszítve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük