Mogyoróvajas tejszínes csirkemell csíkok

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Készítsünk finom, krémes, tejszínes csirkemell csíkokat! De a megszokott ízektől eltérően mogyoróvajjal. Amerikában nagyon kedvelt, nálunk kevésbé ismert a mogyoróvaj. Intenzív, mogyorós, kicsit édes, kicsit sós az íze. Én imádom és nem csak desszertekhez, hanem főételekben is. Korábbi receptjeim után kóstoljátok meg ezt a finomságot is. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 220 g darabos mogyoróvaj
  • 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 kk színes borskeverék
  • 3-4 ek olaj
  • 3 ek sós földimogyoró
  • 2 szál újhagyma

 

 

 

Elkészítés:

A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Amikor langyosra hűlt, akkor durvára daraboljuk.
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és az olajon fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a színes borskeverékkel megszórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és pár percig pároljuk. A tejet egy kis tálba öntjük és a mogyoróvajat elkeverjük benne. Ezután az ételhez adjuk és összeforraljuk.
Amikor a hús megpuhult, már készen is vagyunk. A tetejét mogyoróval és apróra vágott újhagymával megszórjuk. Rizzsel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük