Mézeskalácsos csokis sütemény

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Kezdő háziasszonyok figyelem!
Egy szuper egyszerű, téli ízvilágú sütemény, akár a karácsonyi menühöz is jól jöhet. Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók 6-7 főre:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1.5 dl olaj
  • 2 ek holland kakópor
  • 2 ek fahéj
  • 1 cs só
  • 2 ek szilvalekvár
  • 20 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • 5 dl langyos tej
  • 15 dkg mazsola

A tetejére:

  • 20 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 7 ek tej

 

 

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet a porcukorral, majd az összes többi hozzávalót beleöntjük. Alaposan elkeverjük a tésztát és egy sütőpapírral bélelt (kb. 22×33 cm-es) tepsibe helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a csokimázat: egy lábasban a vajat, a porcukrot, a kakaóport és a tejet melegíteni kezdjük. Simára keverjük, forralni nem kell, csak összemelegíteni.
Amikor langyosra hűlt a sütemény, lekvárral megkenjük a tetejét és a csokoládé mázzal leöntjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük