Mézeskalács golyók

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy egyszerű, sütés nélküli karácsonyi desszert. Pár perc alatt elkészül és a maradék mézeskalácsokat felhasználhatjuk vele. Aki szeretné, be is csomagolhatja és szuper, házilag készített ajándék válhat belőle!

Hozzávalók:

  • 10 dkg mézeskalács
  • 10 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek rum

A bevonáshoz:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2-3 ek kakaópor

 

 

 

Elkészítés:

A mézeskalácsot és a háztartási kekszet aprító gépben porrá zúzzuk és összekeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, mascarponét, a mézeskalács fűszert és a rumot is. Alaposan elkeverjük és kisebb diónyi golyókat formázunk belőle. A hűtő leghidegebb részére vagy a fagyasztóba tesszük egy fél órára.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk és óvatosan beleforgatjuk a golyókat. Elárulom a titkot, ahogyan én csináltam:
a hideg golyókba egy hústűt szúrtam és ezzel mártottam a felolvadt fehércsokiba. Ezután pedig egy másik hústű segítségével, óvatosan tettem egy sütőpapírra, hogy a felesleges csoki lecsepegjen róla. Végül mindegyik tetejét meg kell szórni egy kevés kakaóval, ettől nem csak jól fog mutatni, hanem a hústű nyomait is szépen el tudjuk tüntetni. 🙂
Nekem 22 db golyó lett ebből a mennyiségből.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük