Mézes mustáros sült csirkemell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon egyszerű és ízletes sült hús. A csirkehúst, különösen a mellet, jó bepácolni grillezés vagy sütés előtt, mert így kevésbé szárad ki és sokkal jobb az íze is. Ezt a pácot nagyon szeretem, a méz édeskés, karamellizált ízt ad neki, de a mustár ezt jól kompenzálja és lesz egy kis pikáns beütése is. Egy könnyű salátával, vagy tepsiben sült édesburgonyával tálaljátok!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek mustár
  • 2 ek olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek méz
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk és szeletekre vágjuk. Egy zárható nagyobb tálban elkeverjük a mustárt a mézzel. Mehet bele a só, bors ízlés szerint, az olivaolaj és hozzányomjuk a fokhagymát. Belehelyezzük a húst, majd lefedve hűtőben pihentetjük, néhány órát, vagy akár egy éjszakán át. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a hússzeleteket, és 180 fokon (ha van légkeveréses) 20 percig sütjük. Majd normál fokozaton még 15 percig. Egy kis friss salátával és tepsiben sült édesburgonyával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük